Vastuullisuus

Suklaan vastuullisuus - Valrhona

Tammikuussa 2020 myönnettiin suklaan raaka-aineen valmistajallemme Valrhonalle B Corporation -sertifiointi. Se myönnetään yrityksille, jotka ottavat huomioon kokonaisvaltaisesti liiketoiminnan sosiaaliset ja ympäristövaikutukset. Sertifikaatin omaavana yrityksenä kuulut vastuullisten yritysten etujoukkoon maailmanlaajuisesti katsottuna.

Valrhona kertoo, että he halusivat liittyä B-yhteisöön, koska heidän tavoitteenaan on luoda oikeudenmukaisempi ja kestävämpi kaakaoteollisuus sekä gastrominen maailma, joka sekä tekee hyvää että maistuu hyvältä. Tämän vuoksi Valrhona on halunnut ottaa omassa liiketoimintastrategiassaan huomioon sosiaaliset ja ympäristökysymykset, kuten muun muassa tuottajien oikeudenmukaisemmat tulot, ilmaston lämpenemisen torjunta ja hiilijalanjäljen pienentäminen.

Lue lisää Valrhonan vastuullisuudesta

Valhrona logo

Ei ruokahävikkiä – ResQ

ChocoSomnia liittyi syksyllä 2023 ResQ:hun tavoitteenaan vähentää myymälässä ja kahvilassa syntyvää hävikkiä. Halusimme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden pelastaa myymälässä ja kahvilassa pian vanhaksi menevät tuotteet parempiin suihin.

ResQ Club myönsi ChocoSomnialle Vastuullinen yritys -sertifikaatin samana vuonna, sillä heidän sanojensa mukaisesti “Yritys on osoittanut toimillaan ensiluokkaista vastuuntuntoa ympäristöä ja luontoarvoja kohtaan pyrkimällä vähentämään syntyvän ruokahävikin määrää”.

Samaan aikaan myös ResQ Clubin asiakkaat ovat palkinneet ChocoSomnian Best of ResQ -ansiomerkillä, joka kertoo ensiluokkaisesta laadusta niin tuotteen kuin palvelun osalta.

ResQ logo

Suomalaista käsityötä - Avainlippu

ChocoSomnian suklaalevyille myönnettiin Avainlippu-merkki vuoden 2022 alussa. Avainlippu-merkki on suomalaisen työn ja valmistuksen alkuperämerkki, ja merkin saamiselle on asetettu kriteerit, jotka yrityksen tulee täyttää. Tuotteen tulee olla valmistettu Suomessa ja sen kotimaisuusasteen tulee olla vähintään 50 prosenttia. Vaikka kyse on suklaasta – tuosta vieraasta maasta tulevasta herkusta – olemme halunneet käyttää aitoja, tuoreita, kotimaisia raaka-aineita suklaan valmistuksessa.

Lue lisää blogistamme

Avainlippu

AAA-luokan suklaanvalmistaja

Korkein luottoluokitus - AAA myönnettiin ChocoSomnialle kevään 2021 aikana. Kansainvälisestikin tunnetun korkeimman luottoluokituksen vaatimuksena ovat keskimääräistä paremmat talouden tunnusluvut, positiivinen tausta ja maksukäyttäytyminen sekä riittävä toiminnan volyymi. Se on osoitus yrityksen toiminnan laadusta sekä kyvykkyydestä selviytyä taloudellisista velvoitteista.

AAA Bisnode korkein luottoluokitus logo

Nuorten tulevaisuuden edistäjä

ChocoSomnia on mukana Oulun NYT Yrityskylässä. Mistä on kyse? NYT Yrityskylä on lapsille ja nuorille suunnattu oppimiskokonaisuus, jonka tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille myönteisiä kokemuksia työelämästä, yrittäjyydestä, taloudesta ja yhteiskunnasta. ChocoSomnia haluaa olla lisäämässä lasten ja nuorten talous-, työelämä- ja yrittäjyystaitoja ja siksi olemme yksi NYT Yrityskylän kumppaniyrityksistä.

NYT yrityskylä logo

ChocoSomnialla käy säännöllisesti TET-harjoittelijoita tutustumassa työelämään noin viikon mittaisilla TET-jaksoilla. Nuoret ovat päässeet tutustumaan työelämään sekä suklaan ihmeelliseen maailmaan joko suklaatehtaalla tai -kaupalla riippuen koululaisen omasta mielenkiinnosta.

Hyväntekeväisyystempaukset

ChocoSomnia toteuttaa vuosittain pienempiä ja isompia hyväntekeväisyys tempauksia – kohteet vaihtelevat vuosittain. Muutama tempaus mainitaksemme;

Keväällä 2022 ChocoSomnia teki yhteistyötä Twins - Katja ja Sari -hyväntekeväisyyskaksosten kanssa ja yhdessä toteutimme makian pääsiäisen Oulun yliopistollisen sairaalan lastenosastolle. Halusimme tuoda pienellä suklaisella eleellä pääsiäisen iloa ja onnen hetkiä sairaala-arjen keskelle.

Lue lisää tempauksesta

Roosa Nauha -päivä on hyväntekeväisyystapahtuma, johon ChocoSomnia osallistuu vuosittain. Haluamme olla osaltamme edistämässä rintasyöpätutkimusta keräämällä varoja rintasyöpätutkimusta varten. Vuonden 2020 Roosa Nauha -tempauksemme sai ihmiset haalimaan suklaatissejä. Jokaisesta tissitilauksesta lahjoitettiin 5 € Roosa Nauha -säätiölle.

Lue lisää Roosa Nauha -tempauksesta