Parhaiden joukossa Kasvu Openissa

Parhaiden joukossa Kasvu Openissa

Kasvu Open on valtakunnallinen sparrauspolku kasvuhaluisille yrityksille. Mehän tottakai osallistuimme tälle matkalle!

Kyseenalaistaa ärsyttävän älykkäästi

Kyseessä on valtakunnallinen sparrausohjelma, jossa saadaan yritysmaailman konkareilta rehellistä, positiivisella tavalla kyseenalaistavaa ja kannustavaa sparrausta aihe alueen ympäriltä, johon apua tarvitaan. Prosessi alkoi keväällä 2022, kun täytimme hakulomakkeen, jossa kerroimme luvuistamme, kasvuhalukkuudestamme ja visiostamme. Tämä oli tosi hyvä herättelyhetki, kun piti paperille kirjoittaa konkreettisesti, että mihin tähtäämme. Pääsimme valinnan kautta Pohjois-Pohjanmaan sparrausputkeen.

Olimme ensimmäistä kertaa mukana tällaisessa ja projektissa. Olimme kuulleet parilta muulta yrittäjältä, että tämä on aivan huikea mahdollisuus kehittää ja saada tietoa huippuosaajilta. Ensimmäinen sparrauspäivä toteutettiin etänä. Sparraajat olivat tutustuneet yrityksemme etukäteen ja saimme paljon perusteltuja mielipiteitä mm. verkkokaupan ja kivijalkaliikkeen kehittämiseen. Monet ihan perusjuttujakin, joita ei vain hoksaa tässä ”omassa kuplassa” touhutessa. On todella virkistävää, kun ulkopuolinen näkee asiat eri tavalla, mitä me itse näemme. Olimme päivän jälkeen ihan, että VAU!

Reipasta rohkaisua ja hullua haastamista

Seuraavat kaksi sparrauspäivää toteutettiin livenä. Ensimmäinen toteutettiin livetapahtumana Oulun Business Asemalla. Siellä sparraajat laittoivat meidät tiukkojen paikkojen eteen (hyvällä tavalla) monipuolisilla kysymyksillä. Saimme paljon myös positiivista vahvistusta tekemiselle ja kaikki kohtaamamme sparraajat näkivät meillä reilusti menestymisen potentiaalia. Me olemme kuulema ”vasta alkutaipaleella” menestyksen tiellä, kuinka jännittävää! Tämän sparrauspäivän perusteella koko Suomesta valittiin TOP 60 potentiaalisimmat kasvuyritykset viimeiseen sparrauspäivään Espooseen. Jokaisen sparrauspäivän jälkeen sparraajat arvioivat eri yriysten potentiaalia jatkaa Suomen Kasvuyritys -tittelin metsästystä.

ChocoSomnian yrittäjät Jenna ja Riikka sekä OSAOn sparraajat

Sparraajat OSAOlta. Oikealla palvelupäällikkö Virpi Sprangar

TOP 60 -yritykset Espossa Louhivaaran lumoissa

Espooseen oli kutsuttu Suomen kasvuhalusimmat ja -kykyisimmät yritykset kasvuputken viimeiseen sparrauspäivään ja me olimme mukava edelleen, ihan huikeaa! Aamun aloitti tajunnanräjäyttävä innovoittaja Brando Louhivaara (kuvassa) sellaisella puheenvuorolla, että sukat pyöri jaloissa ja yleisön innostus oli käsinkosketeltavaa. Puheenvuoron päätteeksi meidän myyntimestari Jenna pomppasi penkiltä ylös ja laittoi koko 160 henkisen yleisön tekemään äänekästä aaltoa kiitoksena puhujalle mahtavasta puheenvuorosta. Siinä vaihessa ei yksinkertaisesti perusaplodit riittäneet 😀 Tämän jälkeen alkoi sparrauskierros. Tapasimme jälleen kolme superammattilaista, jotka katsoivat toimintaa eri näkövinkkeleistä.

Innovoittaja Brando Louhivaara

Innovoittaja Brando Louhivaara

ChocoSomnia Kasvu Openissa Jenna Antinmaa

Jenna laittoi yleisön tekemään aaltoja

Loppuhuipennus

Koko syksy oli siis täynnä sparrausta ammattilaisten kanssa. Tämä on ollut hurja oppimismatka täynnä innostumista ja uusien näkökulmien saamista. Pääsimme TOP 60 -joukkoon, mutta finaalin asti emme (tänä vuonna) selvinneet. Saimme kuitenkin erittäin hyvä pisteet koko matkan ajan eri sparraajilta ja tuomareilta, eli voisi sanoa, että tulevaisuudessa meillä on vain voitettavaa. Kokonaispiste määräksi saimme 7,5 , kun arvosteluasasteikko oli 1-10 eli tosi hyvä! Loppuhuipennuksena tällä matkalla on vielä Kasvukarnevaali, jossa pääsemme tapaamaan vielä kerran kaikki sparraajat, kanssakilpailijat sekä häkellyttävän ihanan KasvuOpenin henkilökunnan!

Tapahtumassa palkitaan Vuoden Kasvuyritys. Finaalissa eli TOP 10:ssä on mukana kilpailemassa Oululainen Creoir Oy, joten heitä kannustamme lippu korkealla Jyväskylässä 3.11. Loppujen lopuksi parasta on tehdä tätä jokapäiväistä arkea meidän huippu tiimillä ja kasvaa yhdessä.

ChocoSomnian henkilökuntaa

Dream Team! Kuvasta puuttuu kaupan henkilökunta, kun kuva napattiin tehtaalla 🙂

Takaisin blogiin