Etäsuklaatasting - Elämyksiä kaikille aisteille

Etäsuklaatasting - Elämyksiä kaikille aisteille

Olemme järjestäneet jo parin vuoden ajan suklaaelämyksiä: suklaatyöpajoja sekä suklaatastingejä eli suklaan maistelutilaisuuksia. Suklaatastingeihin on helppo yhdistää myös viinin maistelua. Suklaatastingit on järjestetty aiemmin ChocoSomnian tiloissa tai asiakkaan omissa tiloissa. Koronan myötä kaikki tapaamiset ja tapahtumat piti perua, niin myös kaikki syksylle varatut suklaatastingit. 

Syksyllä 2020 meille tuli valikoimaan uusi suklaamaku Bionda eli "Blondisuklaa" ja hullaannuimme siitä itsekin todenteolla. Olimme kahdestaan Mannenkadun tehtaalla, katsoimme toisiamme ja Riikka huokaisi: "Olisipa tämä korona jo ohi, että voisimme järjestää taas suklaatastingejä ja saada tämän ihanan maun ihmisten huulille.". Jenna vilkaisi Riikkaa ja totesi harmaalla äänensävyllä: "Niinpä...kaikki on nyt vain etänä kotona."  Sen sanottuaan molemmilla kirkastui silmät ja huudahdimme yhteen ääneen silmät kiiltäen:  "Niinpä! Nyt on kaikki etänä eli myös suklaatasting voidaan järjestää etänä! Ja osallistujia voi olla ympäri Suomea!"

Siitä se idea sitten lähti. Lähdettiin kehittelemään Etäsuklaatasting. Rakensimme sellaisen maistelusetin, jonka pystyi nauttimaan yksin kotona, mutta samalla olemaan yhdessä muiden osallistujien kanssa. Teimme postin kautta lähettävän paketin, joka mahtui sujahtamaan postiluukusta jokaiselle osallistujalle. Yritysryhmät varasivat etäsuklaatastingejä Teamsin kautta omille työyhteisöilleen. Suklaiden mukana meni myös valmistautumisohjeet, viinisuositukset (jotka pystyi halutessaan hankkimaan) sekä ohjeet suklaiden asetteluun ennen tapahtumaa. 

ChocoSomnian suklaamestari Riikka Ojanen valmiina pitämään etäsuklaatastingin

Varsinainen etäsuklaatasting kestää 60 minuuttia ja sen aikana maistellaan 12 erilaista suklaata. Se on hauska, rento ja viihdyttävä tapahtuma. Suklaamestari Riikka kertoo mielenkiintoisia tarinoita kaakaopavuista, suklaan historiasta ja sen matkasta meidän huulille. Tarinoissa käydään läpi kaakaon matkaa Asteekkien maailmasta aina Casanovan seikkailuihin. Kaakaon terveysvaikutukset ovat myös monipuoliset ja tunnin aikana oppii myös nautiskelemaan suklaasta aivan uudella tavalla kaikkia aisteja hyödyntäen. 

Asiakkaiden palaute on ollut erittäin positiivista jokaisen tapahtuman jälkeen. On jopa sanottu, että tämä on ollut koko Korona-vuoden kohokohta!

Etäsuklaatasting suklaiden tarjoiluehdotus

ChocoSomnia - se on enemmän kuin suklaata, se on elämys!

Tervetuloa nauttimaan Etäsuklaatastingistä ensi vuonna!

Suklaaterveisin, yrittäjät Riikka & Jenna

Takaisin blogiin