ChocoSomnian suklaalevyille on myönnetty Avainlippu-merkki

ChocoSomnian suklaalevyille on myönnetty Avainlippu-merkki

Avainlippu-merkki on suomalaisen työn ja valmistuksen alkuperämerkki, joka voidaan myöntää Suomessa valmistetuille tuotteille ja tuotetuille palveluille. Merkin myöntää Suomalaisen Työn Liitto. Vain liittoon kuuluvat yritykset voivat hakea Avainlippu-merkkiä. 

Avainlippu-tuotteille on asetettu kriteerit, jotka hakuprosessissa tulee täyttää. Tuotteen tai tuoteryhmän tulee olla Suomessa valmistettu ja sen kotimaisuusasteen tulee olla vähintään 50 prosenttia. 

ChocoSomnian valkosuklaa mustikka suklaalevy
Pelekääkkö nää polliisia -suklaalevyn makuna valkosuklaa-mustikka.
ChocoSomnian valkosuklaa kuusenkerkkä suklaalevy
Valkosuklaa-kuusenkerkkä -suklaalevy

Suklaatehtaamme sijaitsee Oulussa, jossa valmistamme tällä hetkellä kaikki ChocoSomnian suklaiset tuotteet alusta loppuun asti. Vaikka tuotteemme pääraaka-aineen eli kaakaopavun alkuperä ei tule tuskin koskaan olemaan suomalainen, tuotteissamme käytetään muilta osin puhtaita, tuoreita, suomalaisia raaka-aineita. Muutaman esimerkin mainitaksemme Pelekääkkö nää polliisia? -valkosuklaa-mustikkalevyn mustikka tulee Suomesta, suklaalevyissä käytettävä tervatuote tulee meille Hailuodosta ja valkosuklaa-kuusenkerkkälevyn kuusenkerkkä Suomen Lapista.

Tuotteiden kotimaisuusaste määritellään omakustannusarvion perusteella. Kustannusarviossa tarkastellaan muun muassa seuraavia tuotteisiin kohdistuvia kustannuksia: raaka-aineet, tarvikkeet, osa- ja puolivalmisteet, pakkausaineet ja -tarvikkeet, muuttuvat ja kiinteät henkilöstökustannukset, alihankinnat, muut välittömät kustannukset, markkinointikustannukset sekä tuotekehityskustannukset.

ChocoSomnian suklaalevyjä erikoiskuorissa

Tuotekehitys on omissa hyppysissämme, mutta markkinoinnin apuna käytämme muutamia yhteistyökumppaneita. Markkinoinnin hyvänä apukätenä toimii WTF Design -toimisto, joka auttaa niin pakkausten suunnittelun kuin markkinoinninkin kanssa. Kaverini Sella -yrityksellä on ollut näppinsä meidän Toripoliisi -levyn pakkauksen suunnittelussa. Kaikki pakkauksemme suunnitellaan Suomessa, ja lisäksi kaikki tarvitsemamme tarrat ja sisällysluettelot painetaan Suomessa.

Yrityksemme työllistää vakituisesti tällä hetkellä yhteensä viisi henkilöä, mutta sesonkiaikana työntekijöiden määrä jopa kolminkertaistuu. ChocoSomnia on vastuullinen työnantaja, joka maksaa työntekijöilleen tehtävien vaatimusten ja elintarvikealan tai kaupanalan työehtosopimuksien mukaista palkkaa.

Avainlippu-merkin toimikunta ottaa huomioon myöskin seuraavan seikan - mielikuva suomalaisesta alkuperästä.

Valmistettu Suomessa (avainlippumerkki)

Avainlippu on hyvin tunnettu merkki, sillä jopa 98 prosenttia kaikista suomalaisista tuntee merkin. Koska kovasti kansainväliseltä kuulostava nimemme on toisinaan herättänyt kysymyksiä suklaidemme alkuperästä, olemme halunneet selkeyttää ja helpottaa asiakkaita tunnistamaan suomalaiset, vastuullisesti tuotetut suklaamme, ja siksi olemme hakeneet Avainlippu-merkkiä suklaalevyillemme.

Suklaalevyjämme myydään ympäri Suomen, ja toisaalta olemme melko tuntematon pohjoisesta ponnistava pienyritys vielä esimerkiksi etelässä. Avainlipun ansiosta tuotteemme on tunnistettavissa suomalaiseksi, mikä puolestaan helpottaa asiakasta löytämään laajasta suklaatarjonnasta juuri Suomessa valmistetut suklaat. Avainlippu-merkin voit bongata jatkossa kaikista ChocoSomnian suklaalevyjen kuorista.

Onhan siinä avainlippu? ChocoSomnia kannustaa kaikkia ihania asiakkaitamme ostamaan ja kuluttamaan Avainlippu-merkillä varustettuja tuotteita ja palveluita myös jatkossa.

Lue lisää Avainlippu-merkistä täältä

Takaisin blogiin