Vuokraa suklaaputous – Juhlakattauksen kuningatar

Tämä on huikea elämys, joka jää varmasti jokaisen vieraan mieleen teidän jälkiruokakattauksesta.

Juhlien olennainen osa on ruoka ja herkuttelu. Sattuneesta syystä tulee meillä kiinnitettyä huomiota aina jälkiruokatarjoiluun. Erilaiset kermakakut, juustokakut, pullat ja keksit on tullut testattua. Pääsimme eräissä juhlissa testaamaan suklaaputousta. Se oli oikea katseenvangitsija ja ihailun kohde! Tapahtuman jälkeen päätimme samantien, että hankimme ChocoSomnialle sellaisen ja vuokraamme sitä kaikille halukkaille! Yleensä laite vuokrataan koko viikonlopuksi, mutta sitä voi käyttää käytännön syistä vain yhden päivän ajan. Suklaaputous noudetaan perjantaina suklaatehtaalta ja palautetaan maanantaina. Sitä voi kuitenkin käyttää vain yhtenä päivänä, koska laitteen puhdistus ja pesu tapahtuu AINA suklaatehtaalla.

Vuokraan kuuluu suklaaputous, 4 kg maitosuklaata sekä nuolija laitteen käytön ajaksi.

Vuokra on 129€.

Sulan suklaan huumaava tuoksu viettelee kuin seireeni. Juokseva suklaa on kiiltävää, lämmintä ja ah, niin suussa sulavaa! Suklaaputoukseen voit käytännössä dipata mitä vain. Ensimmäisenä saattaa tulla mieleen laittaa kieli ulos ja pistää se suoraan suklaaputouksen alle. Sitä ei voi kuitenkaan suositella jo ihan pelkästään hygieniasyistä ja tokihan sinä tiedät myös vanhan kehoituksen ”ei makeaa mahan täydeltä”. Dipattavaksi sopii erityisen hyvin mansikoiden ja vaahtokarkkien lisäksi myös muut marjat ja erilaiset hedelmät. Villeimmät dippaajat herkuttelevat myös suklaisilla suolatikuilla ja -pähkinöillä. Toki kannattaa varmistaa, ettei dippaajien joukossa ole pähkinällä allergisia henkilöitä.

 

Riikka innostui laittamaan suklaaputoukseen myös vaaleanpunaista rubysuklaata. Voi kuinka ihana siitä tulikaan!

Miten laite toimii?

Ihan ensimmäisenä tulee sulattaa suklaata 3-10 kg mikrossa tai vesihauteessa. Vesihauteessa kannattaa olla äärimmäisen tarkkana, ettei suklaaseen pääse pisaraakaan vettä. Vesi on suklaan pahin vihollinen. Mikrossa sulattaessa pitää olla koko ajan sekoittamassa massaa ja valvomassa ettei se pala. Jokaista suklaakiloa kohti täytyy sulattaa myös 100g rasvaa esim. kookosrasvaa. Suklaaputous tarvitsee vähintään 3 kg suklaa-rasvamassaa toimiakseen. Maximimäärä on 10 kg. Kun suklaa ja rasva on sulatettu ja sekoitettu keskenään, niin alkaa koneen lämmitys.

Ensin laite esilämmitetään eli lämpötila laitetaan maximiin 150 asteeseen. Esilämmitys kestää 5-10 minuuttia. Kun kone on lämmin, niin suklaan voi kaataa alimmaiselle laakealle tasolle. Sen jälkeen moottori kytketään päälle jolloin suklaa alkaa nousemaan ”kairaamalla” kohti huippua. Kun sulanut suklaa saavuttaa huipun, niin se alkaa valumaan tasaisena virtana suklaapuotuksen lailla. Tämän jälkeen koneen lämpötila lasketaan 40 asteeseen, jolloin suklaa virtaa lämpimänä eikä pääse palamaan tai jämähtämään. Kone kannattaa sammuttaa tunnin välein hetkeksi ja kaapia mukaan kaikki suklaa myös alatason reunoilta. Konetta voi käyttää yhtäjaksoisesti jopa 10 h.

 

Tapahtuman jälkeen?

Tapahtuman päätyttyä koneen moottori ja lämmitys kytketään pois päältä. Putoukseen jäänyt ylimääräinen suklaa kannattaa kauhoa pois siinä vaiheessa kun se on vielä sulana. Kovettunut suklaa on paljon vaikeampaa saada irti koneesta vahingoittamatta pintaa. Jäähtynyt (ja vähän vielä suklainen) laite pakataan saamaan laatikkoon, missä se sinulle annettiin. Sen saa palauttaa meille sellaisenaan ja vuokraan kuuluu myös koneen täydellinen puhdistaminen meidän toimesta.

Tämä on huikea elämys, joka jää varmasti jokaisen vieraan mieleen teidän jälkiruokakattauksesta.

 

 

ChocoSomnia – se on enemmän kuin suklaata, se on elämys!

Suklaaterveisin,

Herkkusuut

Riikka & Jenna