Tarina

Dreamed everywhere - Handmade in Finland

Suuhygienistiä suklaayrittäjäksi

Minulla on aina ollut intohimo ja mielenkiinto suklaata kohtaan. Ja olihan minulla suklaan käyttäjänäkin vuosien vankka kokemus. Olen kotoisin Sodankylästä ja opiskelin Turussa suuhygienistiksi. Veri veti kuitenkin takaisin pohjoiseen ja muutin Ouluun 2017. Ajatus yrittämisestä kehittyi pikkuhiljaa. Äitiyslomalla vuonna 2010 suoritin yrittäjän ammattitutkinnon. Äitiyslomalta palatessa minulla ei ollut odottamassa vakityötä johon palata, joten aika oli kypsä uudelle aluevaltaukselle.

Chocosomnian juuret suklaan lähteillä

Juuri ennen yrityksen perustamista selvisi, että kaukaiset sukujuureni vievät Belgian Valloniaan, kuuluisalle suklaanvalmistusalueelle. Tämäkin tieto vahvisti ajatusta siitä, että nyt on sopiva hetki hypätä suuhygienistin työstä hauskasti ilmaistuna ”pimeälle puolelle” eli suklaan tekijäksi. Koulutusta suklaan käsittelyyn olen hakenut Belgiasta sekä kotimaan kollegoilta.

ChocoSomnia on perustettu vuonna 2015. Yrityksen nimi tupsahti mieleeni, kun mietin, mikä kuvaisi parhaiten intohimoani. ChocoSomnia on yhdistelmä englantia ja latinaa. Choco tarkoittaa suklaata ja somnia unelmointia tai uneksimista. Selvää oli, että vieraskielisellä nimellä on paremmat mahdollisuudet tulevaisuudessa myös kansainvälistymiseen.

Rivitalon keittiöstä kohti suklaavallankumousta

Alkuun valmistin suklaita pienessä rivitaloasuntomme keittiössä. Kun suklaata alkoi ostamaan muutkin kuin sukulaiset ja heidän tutut oli aika hankkia isompi keittiö tai liiketila. Muutimme joulusesongin jälkeen omakotitaloon, jonka pääkriteerinä oli riittävän suuri keittiö ja suklaan valmistus jatkui isommilla määrillä. Liiketilan hankkiminen tuli ajankohtaiseksi, kun tuntemattomat postimiehetkin tulivat jo ostamaan suklaata keittiöstämme. Vuonna 2018 otin rohkean askeleen ja vuokrasin Oulun keskustan tuntumasta liiketilan, jossa on tuotantotila sekä kivijalkamyymälä.

Suklaan maailmassa pääsen koko ajan oppimaan uusia taitoja ja luomaan uusia makuyhdistelmiä. Suklaa sopii yhtä lailla arjen pieneksi luksukseksi kuin juhlistamaan suurempaakin tärkeää tilaisuutta tai hetkeä. Minusta on ihana nähdä, kuinka onnellisiksi ihmiset tulevat saadessaan tai antaessaan suklaata.

ChocoSomnian yrittäjät Riikka ja Jenna

KAKSI PALKITTUA YKSINYRITTÄJÄÄ YHDISTIVÄT VOIMANSA​

Riikka oli tavannut Jenna Antinmaan Pohjois-Pohjanmaan nuorten yrittäjien tapahtumissa useita kertoja. Jennalla oli oma yritys, joka järjesti yritystapahtumia. Meidän jutut meni tosi hyvin yksiin ja viihdyimme samanlaisten asioiden äärellä, koska Jennakin on intohimoinen suklaasta nautiskelija.

Olimme molemmat pokanneet yksiyrittäjäpalkinnot peräkkäisinä vuosina, joten oli sanomattakin selvää, että meissä on oli tahtoa ja voimaa yrittäjinä. Haluamme molemmat kehittää itseämme koko ajan ja uskoa tulevaan. Vuonna 2019 syksyllä Jenna myi oman tapahtuma-alan firmansa ja osti ChocoSomniasta osuuden. Tämän myötä ChocoSomniasta tuli osakeyhtiö, jossa on kaksi intohimoista yrittäjää. Tapahtumien ammattilaisena Jenna lähti kehittämään myös suklaisia elämystapahtumia ChocoSomnialle.

Riikka pääsee keskittymään nyt 100% suklaan tekemiseen ja makumaailmojen hiomiseen, kun Jenna hoitaa myynnin ja markkinoinnin. Jennan työuran aikana luomat verkostot ovat siivittäneet ChocoSomnian kovaan kasvuvauhtiin.

 

Lisää kasvua

ChocoSomnian omistuspohja kasvoi vielä kesäkuussa 2020, kun mukaan tuli kolmas osakas Mika Lähteenmäki. Mikalla on 20 vuoden yrittäjyystausta sekä valtava intohimo suklaaseen ja bisneksen kehittämiseen. Päivittäisessä tekemisessä Mika ei ole mukana, mutta tulee aina tarvittaessa hoitamaan maistelumestarin virkaa uusia tuotteita kehitellessämme. Mikan panos tulee vauhdittamaan kasvustrategiaamme.

 

Herkulliset suklaat ja muikeat suklaaelämykset

Nyt tarkkaan harkittuja makuyhdistelmiä ja ammattitaidolla valmistettuja suklaita pääsevät maistelemaan kaikki. Makuja on useita, ja ne vaihtuvat vuodenaikojen mukaan. Keväällä ja kesällä nautitaan keveästä raikkaudesta, kun taas joulun alla konvehdeissa maistuvat esimerkiksi pipari ja inkivääri.

Erittäin suosittuja ovat olleet myös suklaaelämykset. Suklaatyöpajat sopivat täydellisesti yritysporukoille, koska siinä on todella yhdessä tekemisen meininki herkkujen äärellä. Yhteen hiileen puhaltaminen, pieni kilpailuhenkisyys ja sormien uppottaminen suklaaseen tuntuu toimivan jokaiselle ryhmälle. Tämä parin tunnin työpaja on tuottanut osallistujille uusia elämyksiä ja onnentunteita. Lisäksi järjestämme Suklaatasting tilaisuuksia, Suklaajoogaa ja Suklaameditaatiota.

Oulun kivijalkaliikkeessä (Mannenkatu 2) pääset näkemään, kuinka suklaa valmistetaan ja samassa tilassa on myös myös myymälämme. Myymälässä on suklaalevyjä, konvehteja ja erikoistuotteita, kuten suklaakorkokenkiä!

Tule ChocoSomnialle ihastumaan, nauttimaan ja valitsemaan oma suosikkisi.
Liikkeessämme saat aina takuuvarman hymyn!

Tervetuloa!

Suklaamestari Riikka Ojanen ja myyntimestari Jenna Antinmaa

Mitäs mielessä?

Vastaamme mielellämme asiakkaidemme haasteisiin ja lähdemme mukaan erilaisiin tempauksiin. Lähetä meille viesti, jos sinulla on kysyttävää, hulluja ideoita, haluat tehdä tilauksen erikoistuotteesta tai jos ihan muuten vaan sattuu suklaahammasta kolottamaan, etkä tiedä mitä tehdä asialle. Täällä ollaan!