Oulu- ja joululevyt joulumyyntiin

Vietimme suklaisen Joulun avauksen suklaakaupalla 14.11.2020.

Julkaisimme samana päivänä myös suklaalevy uutuudet.

Maitosuklaista Oululevyä koristaa ikoninen Toripolliisi-patsas:

Käsintehty suklaa suklaalevy toripolliisi oulu 

 

Jouluajan uutuutena ilmestyi valikoimaan myös Tiernalevyt:

suklaa oulu käsintehty suklaalevy

Ruskeassa pakkauksessa on laktoositon tummasuklaa-terva ja pinkissä pakkauksessa maukas maitosuklaa.

Tiernapojilla on pitkä historia ja Oulussa saatat törmätä tiernapoikiin erilaisissa juhlissa tai tapahtumissa. Tiernapojat kävivät esiintymässä myös ChocoSomnian näyteikkunan edessä ja näytelmä keräsi 50-60 ohikulkijaa katsomaan tätä perinteistä joulunäytelmää.

Tiernapojat eli tähtipojat on vuosisatoja vanha suomalainen jouluperinne, laulunäytelmä, jota nuoret pojat alun perin kiersivät taloissa esittämässä. Perinne tunnetaan varsinkin Pohjois-PohjanmaallaNäytelmässä on yleensä neljä henkilöä: kuningas HerodesMurjaanien kuningas, Herodeksen sotilas Knihti ja Mänkki eli tähdenpyörittäjä. Näytelmän kieli on säilynyt vanhahtavana Oulun murteena. Päähenkilöillä on vuorollaan omat laulusoolonsa. Väliin lauletaan yhdessä, väliin on myös puhetta. Näytelmän lopussa tiernapojat toivottavat hyvää joulua ja pyytävät palkkiota esityksestään.

– Wikipedia

Tiernapojat oulu suklaakauppa chocosomnia 

Suklaakaupan jouluikkuna on parhaimmillaan illan hämärtyessä. Päivällä tosin pikkutonttujakin kiinnostaa jouluikkunan hauskat yksityiskohdat 🙂

 

Suklaatehtaalla valmistuu nyt herkkuja lähes yötä päivää, joten kaikille riittää ihan taatusti monenlaista herkkua. Muista hankkia joulun herkullisimmat lahjat rakkaillesi.

Suklaakauppa oulu chocosomnia

 

Olemme koko loppuvuoden auki seitsemän päivää viikossa! Palvelemme ma-la 11-18 ja su 12-16.

Tervetuloa jouluostoksille!